Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 30.04.2024, 07:17

Мій сайт

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 18 » Відбулася виїзна школа майстерності з образотворчого мистецтва...
12:47
Відбулася виїзна школа майстерності з образотворчого мистецтва...
Позашкільна освіта як складова системи освіти України є одним із провідних чинників розвитку особистості та її ефективної інтеграції в соціокультурне середовище. Крім того, розвиток талантів і обдарувань учнівської молоді, підвищення рівня охоплення дітей позашкільною освітою – серед нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України».

18 листопада 2013 року в Малій академії народних ремесел м.Галича відбулася виїзна школа майстерності з образотворчого мистецтва. За словами директора обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Василя Дранчука, в області започатковано конкурс з образотворчого мистецтва. Його мета – виявити творчих, обдарованих дітей з сільської глибинки. Було прийняти рішення спільно з викладачами кафедри образотворчого мистецтва ім.М.Фіголя Інституту мистецтв ДВНЗ «Прикарпатський університет ім.В.Стефаника» організувати виїзні школи майстерності. Перші такі заняття відбуваються у Галичі, в планах – Косів та Отинія. До галицьких дітей завітали доценти кафедри Володимир Лукань та Роман Яцишин.

Вихованці спочатку спостерігали за творчим процесом і високою майстерністю знаних митців, а потім на папері відтворювали освоєні нові техніки малювання.

Підсумовуючи захід, заступник голови райдержадміністрації Людмила Сівецька відзначила: «Мала академія народних ремесел у Галичі, яку очолює Степанія Сидорук, - це той заклад, який забезпечує реалізацію потреб, запитів та інтересів вихованців у самореалізації та професійному самовизначенні, розвитку творчого потенціалу та життєвої практики. Своє вміння юним галичанам передають досвідчені керівники гуртків. Учні академії брали участь у багатьох фестивалях, стали призерами різноманітних конкурсів, у тому числі й міжнародних і всеукраїнських. Такі заклади повинні бути збережені і розширені – саме таке завдання ставить перед нами Президент України. З метою розвитку позашкільної освіти Глава держави проголосив 2013 рік Роком дитячої творчості. Клуби, секції, музичні та спортивні гуртки мають працювати і в селі. Саме над реалізацію даного завдання і працює зараз районна влада» - наголосила Людмила Сівецька.
Відеорепортаж про виїзну школу майстерності
 

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Переглядів: 630 | Додав: director | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz