Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.2024, 11:06

Мій сайт

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 26 » Триває виставка "Новорічно-різдвяний вернісаж"
12:00
Триває виставка "Новорічно-різдвяний вернісаж"

 25 грудня, в переддень Нового року та Різдвяних свят в виставковій залі відкрилась    виставку новорічно-різдвяної атрибутики та  творчих робіт учнів Малої академії народних ремесел.

На виставці представлені роботи виконані на конкурсах майстерності, які традиційно проводяться в закладі  між гуртками за профілем навчання, де  учні   мають змогу показати свої досягнення, поспілкуватися з іншими дітьми, що теж навчаються за таким же профілем. Це також  є чудовою нагодою обміну досвідом між керівниками гуртків. До слова, заняття проводяться крім  м.Галича, ще на базі 20 шкіл району, в палаці культури  «Прометей» м.Бурштин, та народному домі смт.Більшівці. 

В центрі залу знаходиться Різдвяна шопка , яка зображає віфлеємську стаєнку з Святого письма, в якій  народився Ісус Христос.

На найпочеснішому місці, як і належить,  Дідух, який є уособленням вічності роду. Душі  тих, хто колись жив в давньому Галичі постійно підтримують зв'язок з нами, допомагають нам завжди і в усьому; стежать щоб в родинах наших завжди був мир та спокій.

Також  тут багато солом’яних павуків, які є оберегами, охоронцями оселі, своєрідними збирачами позитивної енергії  Всесвіту.

Цією виставкою ми хочемо показати , що народні традиції  завжди були і залишаються тісно пов’язані з мистецтвом.

Тут чудова енергетика. Тому що в кожен виріб, малюнок вкладена частинка душі багатьох дітей, учнів малої академії народних ремесел.

Мала академія народних ремесел м.Галич існує  вже 22 роки і на сьогоднішній день має прекрасний кадровий потенціал вмілих, самовідданих творчих працівників. Нині в закладі трудиться 20 педагогів, чиє покликання, дарувати дітям свої знання, своє серце, свою любов, свій талант, для кого найбільшою нагородою є вдячні учні.

На сьогодні в закладі нараховується  57 гуртків в яких навчається 608 дітей району. В руках наших педагогів знаходиться професійна і життєва доля кожного вихованця.  І дуже приємно  і радісно за тих вихованців, котрі досягають висоти в обраній справі.

Багато наших учнів вже є готовими майстрами народного мистецтва, це видно на сьогоднішній виставці, де є все: майстерність, культура виконання, збереження традицій, простежується відношення  юного майстра до виконуваного ним художнього твору.

Дуже важливо сьогодні, коли український   ринок заповнений китайською сувенірною продукцією, показати жителям та гостям міста наше мистецтво, і не тільки показати але й дати можливість самим попробувати створити щось подібне.

Новорічно-різдвяний вернісаж триватиме до 20 січня і за цей період часу планується провести низку майстер-класів для дітей та дорослих, де кожен буде  мати можливість  виготовити новорічно-різдвяний сувенір своїми руками..

Запрошуюємо  класних керівників, педагогів, батьків приводити сюди дітей в період зимових канікул. Для когось це буде одноразове переживання успіху та радості від творчої праці,  для іншого це стане пусковим механізмом подальшого  захоплення та цікавого проведення дозвілля. Бо, як сказав Конфуцій:

 «Те, що я чую, я забуваю,  Те, що я бачу, я пам’ятаю,  А те, що я роблю, я розумію».            

Такі ж майстер –класи  разом з своїми учнями  під гаслом «Добро починається з Тебе» – ми плануємо провести в період зимових канікул в Обласному Реабілітаційному Центрі с.Мединя - з метою  налагодження контактів з дітьми соціально незахищених категорій.

Переглядів: 496 | Додав: director | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz