Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 30.04.2024, 06:02

Мій сайт

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 21 » «Понад 70 % учнів має бути охоплено позашкільною освітою»
15:08
«Понад 70 % учнів має бути охоплено позашкільною освітою»

Сфера позашкільної освіти перебуває на важливому етапі свого розвитку. Це підтверджується тим, що за ініціативи Президента України 2013 рік проголошено Роком дитячої творчості, який проводиться з метою сприяння забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, виявлення і підтримки талановитих та обдарованих дітей, організації їх змістовного дозвілля, вдосконалення виховної роботи та розбудови системи позашкільної освіти.

З цією ж метою 21 листопада 2013 року під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Людмили Сівецької відбувся круглий стіл на тему: «Розвиток творчих здібностей дітей в умовах модернізації позашкільної освіти» за участю директорів позашкільних, загальноосвітніх навчальних закладів, музичних шкіл району, керівників гуртків та секцій закладів культури.

Під час зустрічі присутні обговорили стан позашкільної освіти в районі. Акцентовано увагу на важливості створення можливостей для всебічного розвитку дітей, підтримку обдарованої молоді, залучення дітей до занять спортом, навчання у гуртках, секціях, участі в учнівському самоврядуванні, зміцнення матеріально-технічної бази позашкільних закладів, оснащення сучасним обладнанням. Наголошено на необхідності передбачити  у районному бюджеті 2014 року кошти на розвиток позашкілля, забезпечення дієвого контролю з боку місцевої влади щодо результативної співпраці між директорами навчальних та керівниками позашкільних закладів, піднято питання і про підготовку якісних кадрів для системи позашкільної освіти.

«Розвиток талантів і обдарувань учнівської молоді, підвищення рівня охоплення дітей позашкільною освітою – це завдання, які визначені новими соціальними ініціативами Президента України «Діти – майбутнє України». За роки незалежності України мережа позашкільних закладів в районі не лише збережена, але й розширена. В 1990 р. створено Малу академію народних ремесел у м.Галичі. Ця робота має бути продовжена. Клуби, секції, гуртки, музичні та спортивні школи, які на сьогодні діють в Галицькому районі, повинні працювати і в селі, адже є дуже багато дітей, які не мають змоги займатися бажаним заняттям через те, що таких закладів за місцем проживання просто немає. Керівництвом району працює над створенням належних умов для всебічного розвитку кожної дитини та охопленням позашкільною освітою понад 70 % учнів», - наголосила у своєму виступі заступник голови райдержадміністрації Людмила Сівецька.

Переглядів: 443 | Додав: director | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz